Varje onsdag delas tidningen Kalmarposten ut.
Det var i den som jag var med i ett reportage för ett par veckor sedan.
Ett stående inslag är Hem & Trädgård med Therese Eriksson.
Ibland är det ”Hemma-hos-reportage”, ibland skriver hon om trädgård och i senaste numret var det lite tips inför advent.
I veckans artikel fanns även ett recept på saffranssnittar som lät riktigt goda 🙂
Du hittar Therese på instagram här @tessan_83
Eftersom saffran kan göra saker VÄLDIGT söta adderade jag lite limecest.
Dessutom har jag svårt att slaviskt följa recept, vilket man ju typ måste när man bakar 😉 Ha ha ha…
Så det kanske är därför som jag gillar att laga mat mer, eftersom man kan freebasa lite mer 😉
Maken och jag hade gjort lite ärenden på stan tidigare under dagen och då hittade jag sött ”snöflingeströssel” på Lagerhaus som jag tänkte kunde passa fint på kakorna istället för pärlsocker.
Receptet passade mig perfekt då jag inte gillar en massa olika moment utan att man typ bara ”blandar ihop” och sen lägger på en plåt så är det klart;-)
Saffranssnittar
Du behöver:
0,5 g saffran
1 tsk vatten
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker (jag använder vaniljpulver och då räcker det med typ 1 krm)
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk pärlsocker (bytte jag ut mot snöflingeströssel)
2 msk hackad sötmandel
Jag adderade även limecest från ca en lime
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Lös saffranet i vattnet. Blanda saffran, smör, socker, vaniljpulver och sirap (detta vispade jag med elvispen). Därefter sikta ner vetemjöl och bakpulver.
Sedan körde jag med elvispen tills det blev en smidig ”deg”.
3. Dela degen i två delar och rulla ut till plåtslånga längder.
Lägg dem på bakplåtspapper och platta till.
Strö över pärlsocker (alt strössel) samt hackad mandel.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
5. Ta ut plåten och skär kakorna i snittar. Låt dem svalna.
6. Njut! 🙂
Vad har du för planer denna söndag?
Här blir det lite fix, men mest lugnt tempo 🙂
Ha en härlig söndag!
Varma kramar Anna
Lämna ett svar