Om Poddavsnitt 3: Om kroppen & 2-Årskontroll

Idag släpptes avsnitt 3 av podden ”Om kroppen”.
Jag samtalar med min kontaktsköterska på bröstmottagningen Maria Göthberg.
Vad händer i kroppen när man blir sjuk?
Vad kan man göra för att hantera behandlingarna så bra som möjligt?
Påverkas samlivet?
Hur länge kan man ringa till sin kontaktsköterska?

Det här är några av de frågeställningar som vi pratar om i dagens avsnitt.
Lyssnar gör ni här:
Podcast
Acast
Spotify

Så tacksam att min kontaktsköterska ville vara med och dela med sig av sin enorma erfarenhet och kunskap. Otroligt värdefullt.

2 Årskontroll
Idag kallades jag även till mammografi.
Detta efter att jag pratade med ovan nämda sköterska igår. Jag hade nämligen fått en tid den 6 februari. Efter att Maria hade rådgjort med min kirurg kom de fram till att det var bäst om det gick att få till kontrollen innan operationen.
Så imorse ringde min sköterska och sa att de kunde ta emot mig vid halv två idag.

På väg till jobbet kände jag hur klumpen i halsen bara växte. Någon skrämde mig helt oavsiktligt när jag stod vid skrivaren och nästa tittade på mig med bruna djupa ögon och frågade hur jag mådde… Då brast det. Hon gav mig en varm kram och jag samlade ihop mig.
Sen bara växte paniken inombords och jag smet in på toaletten.
Samlade mig igen och gick in på mitt kontor och ringde min man.

Då brast det totalt och jag kände sådan enorm panik inombords.
Ingen panikångest, men sådan förtvivlan och tårarna sprutade.
”Men älskling, när ska du vara där?” Halv två hulkade jag fram…
”Jag kommer hem, jag följer med dig, andas tre riktigt djupa andetag nu…”

Så kom min kollega. En klippa med ett hjärta stort som ett jordklot.
Kramen.
Att omslutas av hennes armar och tröstande ord.
Vi satte oss och pratade en stund. Jag lugnade mig.

Det där att släppa allt annat och bara se en människa är det finaste som finns.
Hela jag känner att jag är så tacksam för hennes närvaro.
Hela jag är tacksam för alla dessa fina människor i mitt liv som ger mig sådan kärlek, värme, omtanke och tillit.
Att jag får lov att vara den jag är. Känna det jag känner.

Jag kan falla, men faller aldrig hårt.
Det är mjukt och varmt likt ett fluffigt moln.

Med handen i makens gick vi in genom dörrarna till avdelningen för Kliniksk Bröstradiologi. Vi väntade en stund och sedan var det min tur.
Andades korta andetag, nervöst.
Klädde av mig och placerades vid mammografimaskinen.
Mammomat heter den tydligen.
De scannar mitt ena bröst. Vi sitter ut och väntar.
Sköterskan kommer tillbaka och vill ta en ny bild för den blev inte så bra….
Det räcker för att man ska bli totalt panikslagen igen.

Samma procedus en gång till.
Av med kläderna och bröstet pressas in i mammomaten.

Sedan är vi klara och kan åka hem.
Jag är totalt slut.

Nu är det en dag till att jobba innan operationen.
Det blir bra, men jag är otroligt nervös.
Alla känslor sköljer över mig och tårarna är nära hela tiden.

När det här är klart kan jag börja bygga upp mig igen.
Förhoppningsvis utan att brytas ner igen… Det tar enegi att börja om.

Men det är ett nytt år och meningen är att jag ska göra det här nu.
Känna känslan av att jag blir någorlunda hel och sen börja träna igen.
Ni anar inte vad jag längtar efter det!

Ta hand om Er!
Varma kramar Anna

12 svar på ”Om Poddavsnitt 3: Om kroppen & 2-Årskontroll”

 1. Vackra Anna. Förstår verkligen att du var nervös. Men tänk så mycket det betyder att ha så fina vänner runt dig. Och din man. Han verkar helt fantastisk. Jag önskar dig stort lycka till med operationen. Det kommer bli bra. Nu ska jag sätta mig ensam i ett rum och lyssna på avsnitt 3. Förstår också att du har en mycket lycklig dotter som fick sin önskan uppfylld. Kraaaam Inger ❤

  1. Ja det var många nerver i omlopp… Så otroligt tacksam för alla fina människor omkring mig <3
   Ja, han är verkligen one of a kind <3
   Tack, det känns bättre nu när jag fick positiva besked idag.
   Varma kramar Anna

 2. Fina Anna! Har inte hunnit läsa podden i kväll , så ser fram mot att göra det imorgon.Nu blev det så känslosamt igen när du berättade om dagens upplevelser . Läser med tårar i ögonen o vill ju bara krama dig . Så skönt ändå med fina jobbarkompisar som fanns för dig ,och din underbara man som kunde följa med. Tänker på dig. Varma kramar / Monica❤️

 3. Hej vännen. Förstår det är tufft för dej nu men du ska se att allt blir bra. Tur du har så fina människor nära dig. Skulle oxå vilja ge dej en stor varm kram. Ska lyssna på podden ikväll- blir säkert lika berörd idag. Du är verkligen en förebild på många sätt. Sköt om dej& lycka till.
  Varma kramar Helene

  1. Ja, det blir bra. Det var väldigt skönt att få positiva besked idag.
   Så tacksam för de fina människor som finns för mig <3
   Å tack för din omtanke och värme, den gör så gott.
   Ta hand om dig
   Varma kramar Anna

 4. Fina fina Anna <3. Vad jag unnar dig att få kunna slappna av och bara följa med i allt härligt som finns runt omkring dig. Det behövs ju så lite för att tankarna ska spinna iväg och även om man försöker så tar de dåliga känslorna överhanden utan att man kan påverka det. Jag har inte gått igenom det du har gjort och gör men jag har ett katastroftänk som ställer till det för mig med jämna mellanrum så jag kan förstå lite. Stor kram till dig och lycka till med operationen nu. Tänker på dig Anna <3 <3 <3.

  1. Ja, visst är det jobbigt när man inte kan styra över alla känslor som bara väller in…
   Panikkänslorna.. Tack o lov för de positiva besekeden idag som gör det lättare att ta sig an morgondagen.
   Tack söta du för din fina omtanke.
   Varma kramar Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.