Om nybakade morotsfrallor

Helt ärligt så är ju jag ingen bullmamma.
Jag tycker inte om kladd och att det tar sån förbaskad tid att baka.
M E N – jag älskar ju nybakat!! *ha ha ha – men alltså lite för bekväm för att baka själv*

Bröd däremot är ju betydligt enklare och SÅ mycket mindre kladdigt än bullar.
Å bröd, jag K A N inte sluta äta bröd.

D E T. Ä R. J U. S Å. F Ö R B A S K A T. G O T T.

Håller ni inte med?
Doften och känslan av hembakt bröd… ja, det är kärlek på något vis.

I senaste numret av Kalmarposten fanns ett recept på morotsbröd! Jag valde att göra frallor istället för jag tycker att det är enklare att frysa och bara ta upp ett par tycken åt gången när man blir sugen 🙂 Perfekt de dagar då vi äter soppa. Lagar soppa MINST EN gång i vecka, det är enkel, god och snabb bra vardagsmat tycker jag.

Morotsfrallor

Ingredienser

50 g jäst
1,5 tsk salt
1 dl matolja
5 dl vatten (37 gradigt)
3 dl grovt rivna morötter
3 dl grovt rågmjöl el liknande
8-9 dl vetemjöl

Gör så här:

Blanda ut jästen med saltet och oljan. Tillsätt vattnet.
Tillsätt de rivna morötterna och därefter först det grova mjölet sedan vetemjölet.
Jag körde degen i assistenten ca 5-10 minuter så degen blev smidig.
Låt jäsa minst 45 minuter.

När degen jäst, häll upp den på ett mjölat bakbord. Forma till ca 22-24 frallor.
Jäs under bakduk 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.

När frallorna jäst klart, grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna och njut sedan med smör och ost!

Gillar Du att baka? Vad bakar du helst isf?

Nu ska jag disciplinera mitt skrivande här 🙂
Ha en fortsatt fin annandag Påsk!

Dagens tips:
Dagens tips får bli inte mindre än T V Å Tips! 🙂
BAKA något som du gillar och sätt dig sedan och njut och titta på en BRA FILM, vi såg
Five Feet Apart häromkvällen… Jag lovar, den lämnar INGEN oberörd…

Varma kramar Anna

2 svar på ”Om nybakade morotsfrallor”

 1. Jag gillar att baka. Jag försöker baka allt vårt matbröd, så med 5 personer i familjen så blir en hel del bakande. Min 5 åriga dotter älskar att baka bullar, så det blir det också ibland. Enligt henne så är hon ”propps” (proffs) på bullbak 🙂

  Men i perioder ledsnar jag och då blir det köpebröd. Som tur är har vi har lyxen att ha ett ekologiskt surdegsbageri nära där vi bor i utkanten av stan. Så när jag inte bakar själv så gynnar jag dem. Det bageriet har funnits många år, långt innan det blev ”modernt” med surdegsbröd, så det känns viktigt att bidra till att dom kan få finnas kvar.

  1. Men så söt, klart hon en propps på det 🙂
   Älskar bröd kóch kan verkligen inte vara utan det. Å nybakt med smör på… hur gott 🙂
   Där vi bodde i huset öppnade det ett bageri, så vi handlar gärna där när vi besöker svärmor som bor kvar i byn 🙂
   Håller med, känns så fint att gynna dem som gör det genuina.
   Ta hand om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.