Om mål och livstankar

Jag i vit byxdress

M Å L

Brukar ni sätta upp mål?
Alltså mål för olika saker i livet.
Mål med karriären, mål med boendet, mål med träning, mål med kosten…

Just nu är jag ganska fokuserad på mål med min träning.
Jag har bestämt mig för att ta mig an en slags utmaning framöver…
Som att utesluta vitt socker och alkohol under minst 1 månad. För jag vill bli starkare.
Låter det spännande?
Eller tycker du bara att det låter helt rabiat?

Varför vill jag bli starkare?
Jo, för att jag vill kunna orka mer och längre. Inte få ont i kroppen pga av att jag inte är tillräckligt stark. För jag är rädd för att bli benskör, eftersom det föreligger viss risk för det med all behandling som jag har fått.
Och min livslust är så stor så jag vill verkligen göra allt jag kan för att bli en så hållbar person som möjligt.

En annan vinst är ju även den ekonomiska. Jag menar inte att vi lägger orimliga summor på alkohol, men visst har man ”unnat sig” en del av både bubbel, glass, bakverk och annat under sommaren.
Men det finns ju så himla bra alternativ! Kombucha är supergott och så finns det massor av godsaker som INTE innehåller vitt socker.

Så vad säger du? Vill du haka på denna utmaning?
Jag kör igång den 1 september !

Varma kramar,

4 svar på ”Om mål och livstankar”

 1. Anna…jag beundrar dej för din energi och glädje och har följt dej några år !Jag fyller 70 år i september och avslutar ( förhoppningsvis) min behandling ( har Waldenströms, en cancersjukdom i blodet ) då. Har behandlats i fyra mån.Resultaten är än så länge positiva och jag mår bra . Min socker / alkohol konsumtion är redan ganska låg men vill gärna bli bättre på att undvika socker , så jag väntar med spänning på lite tips från dej. Ser fram emot många bra tips och pepp! Kram ! Lena Ps…. du är såååå fin i din nya frisyr!

  1. Taaaaaack Lena ❤ Jag blir alldeles rörd så jag liksom får svälja lite extra. Tack för att du delger mig detta.
   SJÄLBKLART ska jag komma med tips om alternativ och hur jag tar mig an utmaningen.
   All lycka och hälsa önskar jag dig! Så tacksam att du följer och lämnar några ord.
   Tack igen, trivs väldigt bra i kort 🙂
   Varma kramar Anna

 2. Tycker det låter väldigt vettigt! Tror det är många som skulle vilja, men är alldeles för bekväma. Tycker jag lever relativt sunt, aldrig alkohol, inget godis( men fikar ibland), försöker vara i säng kl 22 och har mycket vardagsmotion, men gymmar inte. Men det hade varit spännande att ta bort vitt socker. Kan tänka mig att det är i väääldigt mycket. Lycka till!

  1. Ja, det handlar nog ganska mycket om karaktär. Och jag vet att om jag sätter mig för något så gör jag det.
   Det är mer det där att hålla i och inte falla tillbaka. Sen ska jag inte påstå att jag dricker mycket, men vill se mer resultat i min träning.
   Och socker finns verkligen i så mycket, så jag kan kontrollera det genom att laga mat själv, då vet jag vad jag får i mig.
   Tack för pepp!
   Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *