Om Förundran och Konfirmation

[ Innehåller reklamlänkar till Bokus ]

Himmel Ekenäs 22 augusti 2020

F Ö R U N D R A N

Det är vad Maria Borelius i sin bok Hälsorevolutionen kallar religion. Men religion kan vara så laddat och alla har olika syn på religion.

Jag tror på något. Jag tror på att jag inte ”bara dör” när jag dör. Jag tror att min själ fortsätter nånstans på något vis. Det ger mig ro att tänka så.

Jag lyssnade på boken i sommar, men har även den fysiska boken. Det gör at jag kan gå tillbaka och läsa vissa kapitel igen, eller ta del av alla hennes fantastiska recept.
Jag ville inte bli störd när jag lyssnade utan var helt uppslukad av det jag hörde och Borelius otroligt behagliga röst.

Att tro på något ger oss ro i själen. Sen V A D du tror på är helt och hållet upp till dig.
Du kan tro på att bortom molnen lyser alltid solen… Du kan tro på livet som du lever. Du kan tro på havets vågor eller solen som en läkande kraft.
Huvudsaken är att tro på NÅGOT. För det har visat sig att människor med en tro på något har ett större lugn inombords och lever därmed längre.

Kan man lära sig att tro på något?
Det tror jag, och det kan man göra oavsett ålder… Det är aldrig för sent.

Vad skulle förundran innebära för dig? Har du något som du tror på och som ger dig ro?

En helg med konfirmation gör ju onekligen att man tänker mer på livet och vad jag tror på. Det har varit en hjärtinnerligt fin och vacker helg. Massor av sång och musik i kärlekens tecken.
Att se dessa ungdomar sjunga vackert och ljudligt i kyrkan ackomanjerade av prästens pianospel gör onekligen att man känner hopp och tro på en ljusare framtid. Trots dessa pandemitider och bara två från varje konfirmans fick närvara i kyrkan.
Men allt går ju ❤

Vackra minnen från denna dagen fick hon våran skatt. Smycken med olika symbolik.

Så i min lyssnarlista har jag nu lagt till Förundran, Maria Borelius senaste bok. En bok om de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer.

Konfirmationshelgen är till ända och med det en slags milstolpe i livet.
Så T A C K S A M att vi kunde se och höra det live.

Ta hand om Er vänner!
Varma kramar,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.