
F Ä R G B O M B
Jag kom hem från en underbar springtur och min man stod i köket.
Dottern hade beställt hamburgare och som den bästa pappan han är så fixade han så lart det 🙂 Tillsaken hör väl att han själv är en riktig ”hamburger-kind-of-guy” 😉
Prettot *med glimt i ögat* här var inte lika sugen så jag gjorde morotsbiffar till mig istället.
Jag äter kött, men mer sällan. Kallar mig Flexitarian.
Å den här färgbomben som denna middag blev!!!
Alltså jag lovar er att jag njööööt av varenda tugga 🙂

M O R O T S B I F F A R (recept från ICA)
Ingredienser:
- 250 g morötter
- 1 halloumiost (à 200 g)
- 2 ägg
- 3/4 dl ströbröd
- 1 tsk chiliflakes
- salt
- 1 krm svartpeppar
- olja
Jag är ju mer en ”höftperson” så gjorde nog lite mer på ”känn”, men gillar man att ha exakta mått så är det de här.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 250°C.
Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål.
Smaka eventuellt av med salt. Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
Jag hade en sallad med det vi hade hemma till, men man kan servera bulgur, quinoa och liknande till med.
Såsen gjorde jag på creme fraiche och thai sweet chili sås.
Enjoy!
Nu spritter det i benen igen och jag ska fira helg med en springtur!
Ha en ljuvlig fredag vänner!
Varm kram Anna