Om Doctors order…

Vacker blombukett från en vän… som jobbar hemma på sin gård och inte träffar så många hon heller.

Hur hanterar ni Corona-situationen?
Jag tycker helt ärligt att den börjar tära en del.
Även om jag tidigare i livet haft väldigt stränga restriktioner och funnit mig i det, så blir det ändå kluvet. Att inte till fullo bestämma över sitt liv och hur man vill leva.
Eller jo, det kan jag ju, men jag vågar inte, för jag är ju rädd om livet så att säga.

Pratade med min Hematolog igår. Gick igenom mina värden och mitt immunförsvar ligger lite lågt, så jag ska vara försiktig. Inte gå i affärer, begränsa det sociala umgänget, bör absolut inte åka till Stockholm…Å så jobbar jag ju hemifrån.
Så ja, jag är ganska så isolerad.
MEN, jag har ju min familj. Vi är ju tre som bor här. Vi har varandra.
Det finns de som lever själva, och då blir den här situationen väldigt påfrestande.

Så jag tänker att det är viktigt att höra av sig. Facetime är ju ett bra alternativ när man bör undvika att träffa sina föräldrar eller familj som bor i Stockholm exempelvis.

Vi håller på och fixar på fröken juvels rum och var och hämtade en Nordli bänk och en stor matta på IKEA idag. Smidigt att kunna använda ”Click & Collect” så behöver man inte gå in i butiken. Maken monterar och jag städar och pysslar 🙂

Vad hittar ni på?

Dagens tips får bli hur man kan skapa ordning bland sportflaskor och vattenflaskor i skåpen:

En tidningssamlare är perfekt att stapla vattenflaskor i. Jag använder Kvissle från IKEA, de är i metall och därmed perfekt att använda i köket. Sedan skapar jag ordning med serien Variera i både skåp, lådor och kylsskåp. Istället för att saker ska rassla omkring så tycker jag om att samla ihop dem i olika lådor. Dessa använde rjag även till skafferivaror.

Ta hand om Er!!
Varma kramar Anna

6 svar på ”Om Doctors order…”

 1. Fina Anna! Så bra att du är rädd om dig ,o följer läkarens råd. Själv har jag nedsatt immunförsvar på grund av sprutor jag tar för min reumatism. Jag försöker att promenera vid havet med vänner på behörigt avstånd. Är så tacksam att jag bor som jag gör . Är ju pensionär så jag behöver inte träffa så många. Nu får vi alla hjälpas åt så vi begränsar smittan. Leva här o nu är ju lika viktigt som vanligt. Var rädd om dig ,tänker på dig. Varma kramar/ Monica❤️

  1. Rara du,
   Ja, det är många som får leva ett väldigt isolerat liv nu…
   Det tär på de flesta tror jag. Men vi får göra det bästa vi kan av den här situationen nu.
   Skönt att ha havet nära och kunna ta sköna promenader. Det gör jag med gärna 🙂
   Men det har slagit om och blivit såååå kallt nu, brrr.
   Ta hand om dig!
   Varm kram Anna

 2. Hej Snäckan!
  Alltför länge sedan jag skrev till Dig här nu men du är ofta i mina tankar inte minst i den tid vi befinner oss i. Det är såå konstigt att vakna upp till denna nya verklighet varje dag. En utmaning på många vis men också något som ger tid för reflektion och eftertanke. Bra att du vidtar de försiktighetsåtgärder som råder!
  Vidare hoppas jag att vi får se din dotters nya rum och att den stora mattan är en STOENSE från IKEA så att du kan ge ett omdöme på den:)? Är på jakt efter en stor, prisvärd matta till mitt yogarum och har hört om STOENSE men ändå så svårt när man inte kan se och känna först(tänkte beställa på nätet).
  Var nu rädd om Dig så hörs vi av här i cyperspace snart igen:)!
  Många kramar, Tina

  1. Hej raring <3
   Tack fina du, samma käner jag.
   Det är en ytterst olustig situation vi befinner oss i...
   Verkligen utmanande för både psyke och tålamod..
   Ja, jag lovar att visa 🙂 Är än så länge VÄLDIGT nöjd med mattan, och hon med:)
   Hon har valt den själv, och vi valde den största modellen.
   Ta hand om dig!
   Varm kram Anna

 3. Heeeeej vännen… nu har jag läst ikapp och vill på direkten åka hem och städa köksskåp…;)
  Det där…det kan du minsann…SÅ inspirerande och JAAAA
  jag är jättenyfiken på T:s rum….vill se nuuuuu…<3

  Du skriver så mycket klokskaper och skickar så mycket kärlek så hälften vore nog.
  Ja det är verkligen en märklig situation vi befinner oss i…
  Som att det är krig…fast ändå inte….

  Kram smulan, ha en fin dag!

  1. Hej älskade vännen <3
   Å som jag hade velat vara där och greja med dig.
   Städa köksskåp, spela musik, skratta och ta ett glas bubbel 🙂
   Men det är en märklig tid vi befinner oss i... Man bör inte röra sig inom landtes gränser heller..
   Å jag är ganska isolerad... Så man får göra det bästa man bara kan.
   Ska visa lite från hennes rum 🙂 Har en del kvar och nu hittade jag precis de sängborden som jag hade i tanken. Sån himla tur att de "bara" går på 2300 kr/st 😉
   Ja, jag är ju ganska bestämd jag, så väntar gärna bara det blir så som jag tänkt mig 🙂
   Ta hand om dig hjärtat!
   Puss o kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.