Om chihöjare & sömnstrategier

C H I H Ö J A R E

Vindarna viner, regnet slår och himlen är evigt grå.
Det har varit ett slags konstant tillstånd här på östkusten i minst en och en halv månad nu…

D Å…

…är det helt underbart att kunna njuta av en vacker chihöjande bukett ❤
Blommor som mor & far gav till maken i helgen.
Men jag njuter nog mer av dem tror jag 🙂

Tända ljus, en gosig pläd, vackra blommor… Ja, inne råder lugn och harmoni medans vintervindarna virvlar runt utanför…

Ikväll tänkte jag börja med en ny strategi… Jag måste helt enkelt ta till alla medel så jag får till bättre sömn om nätterna…

Tabletterna som jag måste äta i 7,5 år till…! kommer med sina biverkningar. För mig är just sömnkvalitén och brist på sömn det absolut jobbigaste.
Många brottas med vallningar, ledvärk och sömnbrist. Precis som kvinnor gör när de hamnar i klimakteriet. Och jag blev ju försatt i det över en natt…

Strategier som hjälper mig:

 • Svettas ut genom ett högintensivt träningspass ett par gånger i veckan hjälper mig mot vallningar.
 • Kallbaden hjälper mot mina restless legs
 • Funktionsträning och stretch hjälper mot ledvärken

Sömnstrategier:

 • Undvika datorn och mobilen efter kl.21 – med tanke på det blå ljuset
 • Funderar på att införskaffa ett par gula glasögon?
 • Sminka av mig i god tid, innan jag landar i soffan för kvällen
 • Komma i säng vid 22 på vardagarna
 • Frisk luft (dagsljus) och någon form av rörelse varje dag

För det här att ligga och snurra om nätterna tycker jag är vidrigt… Imorse när klockan ringde hade jag en obehaglig dröm. Det var någon som bara ville trycka ner mig och få mig att må dåligt. Men att jag valde att stå kvar på nedersta trappsteget och sa att jag vägrar låta mig behandlas som en mindre värd människa…
Drömmar – vad de kan spöka för en.

TIPS?
Om det är någon som sitter på bra tips för att få bukt med sömnen tar jag GLADELIGEN emot tips. Jag äter Letrozole (hormonblockerare) och de har verkligen rubbat min sömn. Minns inte när jag sov en hel natt igenom sist… jo, innan dem då…

Med kärlek,

4 svar på ”Om chihöjare & sömnstrategier”

 1. Tyngdtäcke är mitt tips, tycker jag sover bättre och vaknar inte mitt i natten. Är i klimakteriet och har inte vaknat om nätterna tidigare, men plötsligt vaknade jag mycket oftare.. Brukar också läsa en stund i sängen. Tankarna vandrar inte iväg och jag blir trött efter en stund och släcker då snabbt lampan. Lycka till!

  1. Hej Jeanette,
   Har hört flera som testat tyngdtäcke och att det fungerar för dem.
   Fick du testa ett innan du köpte ditt?
   Ja, det är såååå jobbigt att vakna om nätterna – har så svårt att somna om.
   Får testa!
   Tack för att du tipsar ❤

   1. Hej Anna, hoppas det är bättre idag! Fick täcket av min man i julklapp för ett år sedan, så jag provade inte innan. Har ett som är 7 kg. Inte så mjukt och fluffigt, men nu skulle jag inte vilja byta.

    1. Tack för omtanken, nu börjar det ordna till sig.
     Fick tips om en andningsövning som jag gjorde igår och den hjälpte.
     La mig på höger sida och satte fingret mot höger näsborre, andades djupt med vänster. Gav mig lugn.
     Gjorde tvärtom imorse och känner mig piggare 🙂
     Så fint med tips från er som kikar in här, så tacksam för det ❤
     Får se om jag kan prova ett sånt täcke – tror svärmor har ett.
     Ta hand om dig!
     Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.