Om bloggens utveckling, vara eller icke vara…

Alla som bloggar ställer sig nog frågan emellanåt…
Vad är meningen med bloggen och vad ska den förmedla?
Vad är meningen med min blogg för mig? Vad vill jag och vad vill jag förmedla?

Eller…
VILL jag ens fortsätta?
VARFÖR ska jag fortsätta?

Jag vet inte.
Läser någon ens det jag skriver längre, funderar jag på?
Ja, ni är några trogna som följer och som lämnar fina hälsningar till mig.
Det uppskattar jag oerhört.

Jag älskar att skriva och dela med mig av livets funderingar.
Men jag brinner även för en dialog, där mitt skrivande inte är något slags monolog – utan en dialog med er som följer med.

VAD ska jag skriva om? HUR ska bloggen isf utvecklas framöver?
Jag är ju lite av en ”högt och lågt” person som gillar både yta och djup.
Så jag är sugen på att skriva mer om inredning igen, varvat med en del livsåskådningsinlägg, kost och träning.
Men jag ställer mig frågan om det är något som någon vill läsa om?

Ja, just nu snurrar det en hel del i mitt huvud.
Semestern och pausen från bloggen har varit välbehövlig. Vi har bara haft fokus på tillsammanstid, samvaro, njutning och kärleksboostande.
Vi har upplevt vackra vyer, pratat om livets allvarsamheter, skrattat och busat i massor.

Jag är RIK och TACKSAM på LIV.
Jag värdesätter de fantastiska människor som finns i mitt liv. Som med den största generositeten delar med sig av sin tid och kärlek.
Jag känner den största ödmjukhet inför förtroenden jag har, människors livsöden jag får ta del av och den stora portion vänskap som allt detta vilar i.

Inget, nej inget tar jag för givet. Jag vill ge av det jag kan och förväntar mig inget tillbaka. Men likt en boomerang studsar det tillbaka. I form av delad glädje, värme, omtanke och kärlek. Den största av gåvor.

Så vänner.
VAD förmedlar jag till er? VAD är det som gör att ni kikar in till mig? VAD är det som gör att ni tar av er dybara tid för att läsa mina rader och titta på nån bild jag tagit?

Nu ska jag iaf ta maken i hand och promenera till gymmet för att köra ett svettigt trip-pass. En riktig energiinjektion 🙂

Ta hand om Er hörrni.
Varma kramar,

33 svar på ”Om bloggens utveckling, vara eller icke vara…”

 1. Fina Anna! Du är en av få bloggare som berör mig. Du delar glädje och sorg med oss följare.Du är stark men kan också visa svaghet,det beundrar jag dig för.Jag älskar att läsa om både yta o allvar. Jag fortsätter följa dig på din fortsatta resa. Var rädd om dig. Varma kramar/ Monica❤️

 2. Hej Anna! Jag känner ju inte dig alls, började läsa din blogg när ni renoverade huset( som vi tittade på innan ni köpte det). Tyckte det var så roligt att se och läsa dina inredningstips m.m. Jaa jag vill gärna fortsätta läsa din blogg. Du skriver så fint om båge jobbiga händelser och lättare saker. Inredning är det som jag tycker är intressantast. Önskar dig fortsatt lycka!

  1. Hej Mi,
   Det är helt fantastiskt att du följt med så länge. Blir verkligen glad att höra det.
   Då kanske det kommer lite mer inredning framöver igen 🙂
   Tack för fin feedback!
   Kram Anna

 3. Jag älskar din blogg du skriver om bra o dåliga saker sånt som livet handlar om för alla.Du är så bra med att beskriva o använda så bra ord på allt.Även tycker jag du kan o har känslan för inredning. Jag kollar varje dag om du gjort inlägg.Hoppas att du orkar o vill fortsätta.
  Kram

  1. Hej fina Agnethe,
   Tack för dina fina ord. Det värmer verkligen gott att höra att du gärna vill fortsätta följa med här.
   Det värmer att du vill fortsätta läsa det jag skriver om och visar.
   Varma kramar Anna

 4. Hej Anna,
  Jag har följt din blogg i evigheter, ända sedan ni renoverade huset, och jag måste säga: Jag älskar din blogg!
  Det här med att vara eller icke vara måste man känna själv och jag tror att det har mycket att göra med själva syftet med bloggen. Vissa bloggar för att tjäna pengar och andra för att få utlopp för sin kreativitet. Själv började jag blogga 2010 och gör det först och främst för min egen skull. Min blogg är en fantastisk dagbok med bilder och ord och tankar från livet just där och då. Jag är så glad att jag har den. Följ ditt hjärta…det blir bäst då. Stor kram och jag hoppas att du fortsätter att blogga! Kram från Dalarna, Anneli

  1. Hej fina Anneli,
   Tack för din fina feedback ❤
   Mitt syfte är ju främst att dela med mig av det jag tycker om att skriva om och det som händer i livet.
   Skrvandet är min kreativa process och något som jag verkligen älskar att göra.
   Det värmer verkligen så att läsa dina fina ord.
   Varma kraamr Anna

 5. Toppar och dalar, det är så livet ser ut för oss alla. Ibland njuter vi av flärd, vackra föremål och inredning som andas ro och som tilltalar ett estetiskt öga. Andra dagar ser livet av olika anledningar nattsvart ut. Vi kravlar oss upp, ser livet och glädjen i det lilla och tackar livet och att vi fortfarande får vara en del av detta underverk.
  Anna, fortsätt skriv, jag tror på dig ❤️ Kram

  1. Tack fina rara Birgitta ❤ Dina vackra målande ord berör verkligen, tack för att du tror på mig ❤
   Ja, livet har verkligen satt oss på en berg- och dalbana..
   Skrivandet är ju mn kreativa oas på något vis, så jag kan nog aldrig sluta skriva. Boken är klar, men avvaktar att pandemin ska lägga sig lite innan jag fortsätter sökandet efter förlag. Just nu ligger de flesta lågt har jag förstått.
   Ta hand om dig!
   Varma kramar Anna

 6. Hej Anna! Jag har följt dig av och till sedan ni bodde i huset. Jag trivs så bra här, på din blogg, du känns som en god vän på något konstigt vis. När jag var sjuk, så kändes det så lugnt och tryggt att läsa dina kloka ord. Jag gillar dina poddar också! Jag har liknande intressen, god och nyttig mat träning, inredning, familjen, och vad som är viktigt i livet. Jag läser bara ett fåtal utvalda bloggar och din är en favorit. Kram från Malin

  1. Hej Malin,
   Å tack för fina fina ord, de värmer verkligen i i hjärtat ❤
   Å så roligt att du även lyssnar på vår podd. Den gör ju kanske ännu mer att man känns ”verklig” när man hör en röst.
   För det är ju liksom ambitionen, att vara en vän på vägen på olika vis.
   Det betyder oerhört mycket för mig att höra att du värdesätter min blogg.
   Varma kramar Anna

 7. Vackra Anna. Äntligen har jag läst ifatt här hos dig
  Lika klokt och bra som alltid. Du är helt fantastisk och som andra redan skrivit
  Du uttrycker dig så ofantligt bra om allt. Såå….. klart du ska fortsätta blogga och ”podda”. Som du redan vet så väntar jag på din bok. Kraaam Inger

  1. Fina Inger,
   tack för att du så troget följer med ❤ ed ständigt så fin feedback.
   Boken är klar, men pandemin gör att jag avvaktar, för har fått det rådet då många förlag ligger lågt nu.
   Tack, det värmer verkligen mitt hjärta att du följer med mig ❤
   Varma kramar Anna

 8. Hej Anna!
  Håller med föregående skrivare. Gillar din blandning har jag alltid gjort. Du skrivet så nära & ärligt det gillar jag. Har inte skrivit så mycket på sistone då jag lite tappat lusten för en del saker men läser alltid din blogg så hoppas du fortsätter. Och tycker du ska blanda precis som du vill. Som sagt jag fortsätter gärna få läsa din blogg.
  Sköt om dej.
  Varm kram Helene

  1. Fina Helene,
   Det ska aldrig vara en prestation att skriva något tillbaka.
   Men då klart värmer det att höra att du läser, det är så viktigt att höra att det finns de som gör det ❤
   Så tacksam för att du troget följer med på vägen.
   Ta hand om dig fina fina du.
   Varma kramar Anna

 9. Gillar allt du skriver om! Det är inte bara dina vackra ord, öppenhet om hälsan, familjelivet, inredningen, vardagen , utan även att man fastnar för dig som person. Du har något så fint och ödmjukt över dig(fast jag inte känner dig). Hoppas du vill fortsätta skriva på bloggen. Jag har kanske 5 bloggar jag följer riktigt och du är en av dem. Kram Mickan

  1. Men å tack fina Mickan ❤
   Det värmer verkligen att du skriver så, du gör mig berörd.
   Tack verkligen för att du följer med och för din fina feedback.
   Ta hand om dig!
   Varma kramar Anna

 10. Nej Anna, sluta inte blogga! Jag har följt dig många år och fortsätter gärna med det. Bloggen idag känns lite annorlunda mot tidigare, och jag kan sakna den också. Så jag skuĺle gärna se att du skriver mer om inredning.
  En kombination av bloggen nu och förr röstar jag för.

  Kram!

  1. Tack fina du för din feedback ❤
   Vill gärna skriva om inredning, men av någpn anledning har det kännts ”fel”… som om att jag inte har ”rätt” att gill ytliga saker… Så knäppt att tänka så..
   Så tack för din feedback.
   Varma kramar Anna

 11. Hej Anna, det var ett tag sedan jag kommenterade. Jag läser vartenda inlägg med glädje. Du skriver så bra om livet med allt vad det innebär. Själv känner jag mig lite låg just nu, min makes hastiga bortgång i våras, covid-19. Dessutom tillhör jag riskgrupp med vad det innebär. Men så är livet upp och ner. Det gäller att räkna de lyckliga stunderna blott som det står i visan. Fortsätt blogga snälla Anna. Kram Inger

  1. Hej Inger,
   Tack för din fina feedback, den betyder verkligen så mycket ❤
   Beklagar verkligen din sorg, kan inte riktigt i ord beskriva min medkänsla för dig.
   Bara att höra att DU vill att jag ska fortsätta känns fint och stort, tack.
   Ta hand om dig!
   Varma kramar ❤

 12. Hej Anna, det var ett tag sedan jag kommenterade. Jag läser vartenda inlägg med glädje. Du skriver så bra om livet med allt vad det innebär. Gärna lite inredning också. Själv känner jag mig lite låg just nu, min makes hastiga bortgång i våras, covid-19. Dessutom tillhör jag riskgrupp med vad det innebär. Men så är livet upp och ner. Det gäller att räkna de lyckliga stunderna blott som det står i visan. Fortsätt blogga snälla Anna. Kram Inger

 13. Hej Anna!
  Så tomt livet skulle bli om Du slutade blogga. Jag läser Dina inlägg med glädje och försöker känna in orden Du skriver. Jag blir lugn av det Du skriver och önskar att jag själv var lika bra på att formulera mej. Vad Du än skriver om tycker jag det är intressant. Bra o trevligt med en blogg som tar upp olika saker. O jag tycker inte det är ytligt att vilja ha fina saker omkring sej. Det handlar också om att omge sej med sånt man tycker om och mår bra av.
  Jag läser bara några få bloggar nu för tiden och Din är en sådan – läser o njuter av ditt språk.
  Tack för att Du finns och vill dela med Dej av ALLT.
  Varma kramar Maria

  1. Hej Maria,
   Tack fina du för din vackra feedback. Det känns så fint att du blir lugn av mina ord. Det är en gåva att du känner så.
   Tack för att du följer och vill följa med på vägen.
   Ta hand om dig!
   Varma kramar ❤

 14. Hej Anna! Självklart vill jag att du fortsätter med din blogg – jag läser alla inlägg och har även börjat lyssna på podden du har 🙂 Du berör och skriver och formulerar dig på ett just levande sätt. Har följt din blogg i många år. Inredning – kost – mode är alltid roligt att läsa om och då gillar jag att städa och ha rent och fint hemma i vårt hus. Önskar om du vill alltså – lite mer och fler tips och råd om städning och förvaring i skåp och lådor och hur du har med dina kläder . Jag stryker, har i färg ordning mm. här hemma. Ha en underbar fortsatt sommar fina du

  1. Hej Lena,
   Tack för din fina feedback och för sitt tips om vad du vill läsa mer om.
   Det ska jag försöka få till inlägg om – tack för tips 🙂
   Ta hand om dig fina du!
   Varma kramar ❤

 15. Snälla Anna du får absolut inte sluta skriva din blogg, lika spännande att klicka in och se vad du har skrivit när det kommer ett nytt inlägg! Kram till dig från mig!❤️

 16. Jag gillar när en blogg får vara en mix mellan högt och lågt, om djup och yta. Tycker om att du blandar både längre texter som griper tag och får en att reflektera, likaväl som jag uppskattar dina inlägg om dukningar, vegetarisk kost och inredningsdetaljer. Jag menar, livet är ju så mycket av allt!:)
  Här är en som definitivt kommer att fortsätta att läsa.
  TACK för allt du så generöst bjuder på, på all tid du lägger ned och avväger varje ord<3
  Du är en inspiratör och verkar vara en så fin och varm person!
  Kramar

  1. Tack fina Gabriella för din feedback 🙂
   Ja, livet är ju verkligen en mix av allt och jag hoppas kunna leverera lite mer av den mixen framöver.
   Tack för att du så troget hänger med på vägen.
   Hur är det med dig nu?
   Tack för din omtanke och värme, så genuin ❤
   Varma kramar ❤

 17. Du har en fantastisk förmåga att sätt skriva som berör, vi behöver stanna upp ibland i livet, känna och tänka efter. Det ger du mig med din blogg. Sen tycker jag som du att det är roligt med inredning, och det är väll det som är livet också, att ibland var i det allvarliga men också får njuta av det ytliga.
  Många kramar till dig från mig ♥

  1. Å tack söta du, det värmer verkligen.
   Jag vill med börja dela med mig lite mer av inredning igen, för nu börjar det kännas mer kul igen:)
   Å så sant att ibland är det helt ok att njuta av vackra ting, när mycket annat är tungt.
   Varma kramar Anna ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.