Om att vara redo för jobb

Dagar som flyter förbi…
Man kan gå och lägga sig när man vill, gå upp när man vill.
Tiden är helt och hållet sin egen.
Varje timme på dygnet är fri att förfoga över.

Men skulle jag vilja ha det så jämnt?
Nej… Det vill jag inte.

Jag tycker om rutiner och vardag med.
Och äntligen känner jag mig redo.
Den känslan har jag inte känt på många, många år.
Jag har haft en gnagande oro inom mig och våndats över hur jag ska orka.
Men inte nu.

Jag är redo.
Jag är pepp och vi har preppat inför en så smidig jobbhöst som möjligt.

Lakan från Lexington, Överkast Hemtex, Kuddfodral (ljusa) HM Home, Kuddfodral Blått/Vitt Classic Collection – ej samarbete)

Vi har bokat in städhjälp varannan fredag, vilket kommer frigöra en hel del tid.
Vi kan handla mat på nätet och maken (bara han som kör bil till jobbet) kan hämta matkassarna på vägen hem.
Vi har en dammsugarrobot som kan dammsuga när vi jobbar.
Vi har helt enkelt gjort så mycket vi kan för att underlätta livet och frigöra tid till annat.

Så tid ska finnas till träning och avkoppling.
Precis det som man behöver när man jobbar.
Fokusera på rätt saker.
För jag har kommit fram till att det är bättre att jag jobbar fullt och anlitar folk
som kan göra saker som stressar i hemmet.
Det är ju inte samhällets, utan MITT eget ansvar att se till att just mitt liv fungerar.
Jag har det bra som har möjligheten att KUNNA göra så,
det är jag FULLT medveten om.

Så.
Det är sista dagen på semestern, men jag har på riktigt NOLL jobbångest,
och det är SÅ skönt!
Jag ser fram emot en spännande höst, med ett nytt projekt,
som jag snart ska berätta om 🙂

Men för att krama ur det sista härliga ur semester ska vi ta en dag på stranden när lakanen är klara i maskinen 🙂

Hur laddar du inför jobbstart?
Brukar du ha lite ångest inför att börja jobba efter en lång sommarsemetser?

Ha en ljuvlig onsdag!
Varma kramar Anna
🤍

13 svar på ”Om att vara redo för jobb”

 1. Fina Anna! Vad glad jag blir att du känner dig så redo för jobb. Allt som ni planerat för att underlätta vardagen är ett klokt beslut. Själv är jag pensionär o tar dagen som den kommer. Njuter av friheten , kallar mig för livsnjutare. Var sak har sin tid. Önskar dig det bästa för det är du värd fantastiska Anna. Varma kramar/Monica ❤️

 2. Så glad för din skull Anna att du inte känner ångest inför jobbstarten. Ångest är inget bra för kroppen, sliter något enormt och bör undvikas i görligaste mån. Ångest får jag bara av morfin så det har jag valt bort. Då får jag stå ut med smärta och det är ju inte heller så bra för kroppen men hellre smärta än ångest. Ska bli spännande att höra om ditt projekt och även om städhjälpen. Vi har ju haft några olika från samma firma och en del har varit jättebra och noggranna och andra inte lika bra.
  Kram Monika

  1. Tack!
   Nej, ångest kan verkligen skapa mycket elände i kroppen.
   Har jobbat så otroligt mycket med mig själv det senaste året, både fysiskt och psykiskt.
   Vi har anlitat denna firma förut och varit nöjda så jag hoppas det håller i sig.
   Hur är det med dig annars?
   Kram Anna ♥️

 3. Hej Anna,
  Vad härligt att du känner dig redo för klivet ut i yrkeslivet igen! Själv är mitt mål att helt äga min egen tid, som du skriver att du inte vill. Jag jobbar mot att helt kunna kliva av ekorrhjulet inom några år och sedan skall jag ägna mig åt att göra allt som jag inte har tid med när jag jobbar och springer i ekorrhjulet. Främst vill jag resa men tror som du att det är viktigt med en rutin i vardagen för att kropp och själ skall må bra, så det tänker jag också etablera. Det tänker jag göra genom att träna vissa dagar i veckan till exempel.

  Ha det gott och all lycka till med att komma tillbaka!

  Kramen,

  Anneli

  1. Hej,
   Jag förstår vad du menar, och kan i en framtid önska att styra mer över min tid. Men just nu är jag tacksam o glad över att jag nått målet att orka vilja.
   Sen har jag planer i framtiden, men känner ingen stress över det utan det får ta sin tid.
   Du kommer nå dit, tror att vi alla når dit vi vill om vi är beredda att jobba för det.
   Önskar dig all Lycka.
   Varm kram Anna

 4. Åh så härligt att höra, vad skönt att du känner dig redo för jobb! Jag mår också bra av rutiner och struktur. Började själv jobba i måndags efter 5 veckors semester. Känns bra, även om augusti är en väldigt hektisk period, just för att jag trivs så otroligt bra på mitt arbete.
  Tror att du tänker helt rätt det om att ta hjälp för att underlätta livet! Så klokt. Funderat mer och mer på detta själv i sommar, då jag blev jättedålig och varit tvungen att ta hjälp av andra. Det har inte alltid varit kul, men samtidigt nödvändigt för att jag ska få ihop livet så som det ser ut nu. Man får sig en tankeställare minst sagt, när livet prövar en ibland. Kram!

  1. Hej fina du,
   Så himla skönt att det känns så här. blir som en lättnad i hela mig att äntlign känna mig lite mer hel.
   Ja, allt som händer i livet ger ju en nya perspektiv och just nu känns det rätt att göra de här prioriteringarna.
   Hoppas du är riktigt rädd om dig själv nun och att du får må så bra som möjligt <3
   Ta hand om dig och ha en fin fredag!
   Varma kramar Anna

 5. Hej Snäckan!
  Många goda val för dig och din familj i höst!
  Helt underbart att du känner dig så pepp på jobb och normala rutiner igen. Håller med dig om att det kan kännas härligt och befriande under en period att ta dagen som den kommer men i längden mår nog de allra flesta av oss ändå bäst av rutiner och en mer strukturerad vardag.

  Många kramar!

  1. Hej fina Tina!
   Ja, det känns som rätt prioriteringar 🙂
   Så skönt att äntligen känna mig som en mer fungerande människa igen.
   visst är det så att var sak verkligen har sin tjusning.
   Ha en riktigt fin helg!
   Varma kramar Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.