Om att vara med i inkubatorn

I N K U B A T O R N ! ! !

Exakt så här glada och lite till är vi just nu!!! 🙂
Vi pitchade in oss i I N K U B A T O R N!!!
En fantastiskt möjlighet för oss som entreprenörer och innovatörer.

Det är kanske lite krångligt med alla de här termerna, så här kommer en liten ordlista:

Boost chamber – en slags förinkubator när man är i ett tidigt skede med sin innovation. Där får man stöd att utveckla sin affärsidé för att ha möjlighet att pitcha in sig till inkubatorn.

Inkubator – En inkubator eller företagskuvös är en organisation med syfte att främja och underlätta nystartade företags väg mot tillväxt och lönsamhet. Inkubatorns främsta uppgift är att erbjuda kvalificerad affärsrådgivning eller affärscoachning, samt nätverk för att underlätta kontakterna med kunder, partners och investerare. (källa: wikipedia)

Vi har alltså precis gått ett 10 veckorsprogram i Boost Chamber och nu kommit med i Inkubatorn.

Innovation – En innovation är en ny idé, till exempel i form av en produkt, lösning, affärsidé, tjänst, kemisk formel, matematisk metodik eller teknik som visar sig lovande eller fungerar. Den har inte tänkts ut tidigare av någon annan officiellt. Innovation kommer av latinets innovare, som betyder ”att förnya”. En innovation är resultatet av en utvecklingsprocess och kreativt tänkande, oftast under en längre tid. (källa: wikipedia)

EntreprenörEntreprenör är en person som tar en idé för en vara eller tjänst, reflekterar över risker och möjligheter, samlar ihop resurser, planerar och implementerar idén. Entreprenörskap är också nära sammanlänkat till begreppet innovation – ett begreppspar som har blivit alltmer använt inom såväl företagsekonomi som politik sedan 1980-talet. (källa: wikipedia)

Så, med ett heltidsjobb som jag verkligen tycker om och sköter med största respekt, så driver jag tillsammans med min vän och kollega ett bolag där vi jobbar med en innovation. Det tillsammans med podden är nog en halvtid i veckan. Hade jag inte älskat att göra det hade jag ju aldrig orkat.
Men vem som helst förstår ju att så kan man inte ha det mer än under en viss tid.
Sen vet ju alla att jag älskar att pyssla hemma, det är min källa till återhämtning och vila. Och helt ärligt, i dessa tider gör man ju inte så mycket annat än att jobba, umgås med de närmsta och spenderar tid hemma 🙂

Sååååååå….. Nu är det fokus på att få vår idé att flyga – sen vet man inte vart den bär oss!

Ta hand om Er!
Varma kramar,


4 svar på ”Om att vara med i inkubatorn”

  1. Vackra Anna. Stort GRATTIS till er två fantastiska flickor. Ni är helt otroliga. Vad ska det bli av er?. Så spännande att få följa. Kraam Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.