Om att Konmaria ett badrumsskåp

Badrumsskåpet Före

Tror inte nån missat den lilla japanska kvinnan Marie Kondo, hon vars städtips löper likt en hype över hela klotet.
Jag har sedan jag fick kännedom om hennes metoder börjat gå igenom skåp för skåp, område för område.

Vi som bor i en lägenhet har ju definitivt begränsat med förvaringsutrymme. Det gör att vi verkligen får tänka till när det kommer till hur vi ska förvara saker.
Ok då, det är jag som är hooked och går ganska mycket all-in. Men min man är med en vän av ordning och gillar det ändå. Men jag tycker verkligen om att organisera och klura ut nya lösningar med hjälp av Kondometoden.

Jag tänkte dela med mig av tips och jag hoppas ni ska gilla det 🙂
I söndags tog jag mig an vårt badrumskåp. Där har man ju en del småprytlar som gärna trillar omkull så fort man ska in i skåpet. Dessutom är vi tre personer som delar på ett skåp. Dottern har dock sitt smink och hårgrejer på sitt rum i sitt sminkbord.

Badrumsskåp Efter

Jag började med att plocka ut allt ur skåpet för att sedan se om något behövde kastas. Men vi har sällan saker i ”onödan” så det mesta hamnade i kategorin ”behåll”.
Sen grupperade jag sakerna så att det som hörde ihop hamnade ihop.

Badrumsskåp Efter

Jag är även en sucker för när saker och ting är enhetliga och överskådliga så jag har införskaffat nya behållare till smink, pads, topz och sånt.
Dottern tipsade om att de hade de här på ”Normal” så dessa är införskaffade där.
Inte dyra alls, men gav en så fräsch och överskådlig känsla. Lite lyxigt tycker jag 🙂

Badrumsskåp Efter

Konmaria Badrumsskåp Steg-för-steg:
1. Töm hela skåpet och ställ ut allt så du ser vad du har.
2. Rensa bort sådan som du inte använder. Släng det som är gammalt eller obrukbart.
3. Gruppera efter kategori.
4. Torka ur skåpet ordentligt.
5. Förvara sakerna i boxar för att slippa ha massa småsaker ståendes på hyllan.
6. Klart! Njut av det färdiga resultatet 🙂

Nu är jag jättenyfiken, är ni intresserade av fler inslag likt det här?

Vi hörs snart igen!
Varma kramar Anna

6 svar på ”Om att Konmaria ett badrumsskåp”

 1. Hej! Ja jättegärna mer såna tips med förvaring o organisering av hemmet! Har ju hört om Kondo, men blev full i skratt då jag (bara jag) utläste kondom(m)etoden i ditt inläggTrevlig tisdagkväll!

  1. Hej Linda,
   Ber om ursäkt för mitt sena svar.
   Å jag blir full i skratt när jag läser hur tokigt det kan bli :-)))) Ha ha förstår att du måste undrat vad jag höll på med 🙂
   Det kommer fler inlägg framöver. Ska ta mig an vår garderob i hallen snart, behöver verkligen tänka till hur vi ska få till det bättre där.
   En liten garderob till tre personers ytterkläder och skor… En nöt att knäcka 🙂
   Må så gott!
   Kram Anna

 2. Hej! Ja absolut, fler sådana inlägg! Tycker det är jätteintressant. Har sett serien på netflix och läst om den på nätet. Måste läsa böckerna också. Skulle vara intressant att läsa hur du tänker kring konsumtion också. Inte menat som pekpinne alls.. bara intressant att höra, du har mycket kloka tankar, och konmarie får en att tänka en hel del på det man har. Kram/Malin

  1. Hej Malin,
   Kul att du gillar de här inläggen 🙂 Vet att du skrev det om förra minlägget jag gjorde i ämnet med, och det uppskattar jag verkligen 🙂
   Har vår garderob i hallen att ta mig an, så det kommer framöver. Men har gått igenom det mesta här så tänkte visa hur jag gjort och tänkt.
   Konsumtion är verkligen en viktig fråga. Jag tycker definitivt om nya saker, men har ett helt annat förhållningssätt till shopping idag än jag hade tidigare. Tänker mer långsiktigt
   när det kommer till det mesta, men i synnerhet ”större” inköp. Sen försöker jag tänka lite mer cirkulärt, så jag slänger ingenting utan skänker, återvinner eller säljer. Det mesta som går till sälj lämnar jag hos en butik som heter Busfrö som säljer åt en, de tar en viss provision så klart, men man slipper besväret.
   Så det kommer mer i ämnet 🙂
   Ta hand om dig!
   Kram Anna

 3. Tack, för svar! Konmariade min garderob, blev ganska lite kvar.. Men det blev så tydligt vad jag faktiskt behöver, tex bikini, ny vit blus, träningskläder. Så nu ska jag ha fokus på det när jag handlar nästa gång. Älskar inredning med, men måste som du säger att tänka långsiktigt där. Bra tänk du har! Intressant att höra hur andra tänker! Så bra med en busfrö butik, de saknar vi i sundsvall! Kram/Malin

  1. Hej Malin,
   ror jag behöver gå igenom min garderob igen. Och vara ännu mer eftertänksam.
   Men snart är det inte mycket kvar så jag behöver nog lite nytt jag med faktiskt 🙂
   Försöker vara mer eftertänksam men ibland faller man ju ändå för frestelsen att köpa något lite impulsivt, och då blir det oftast fel tyvärr.
   Ja, Busfrö butiken är sååå bra! Inte alltid man orkar sälja själv och då är det ett jättebra alternativ, dessutom bra för miljön.
   Ha det fint!
   Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.