Om att ha firat student

Student
Lars Kaggskolan
Kalmar
2024
Tyra
Anna
Wahlstam

Tyramin… min älskade juvel som nu har tagit studenten.

Mitt hjärta svämmar över av alla känslor och jag känner sådan TACKSAMHET.
Jag var DÄR, jag var LYCKLIG att se henne STRÅLA så.

Just nu räcker orden inte till.
Men jag delar mitt TAL till henne.
Genomtänkta ord, men samtidigt helt och hållet sprungna ur hjärtat.

Student
Lars Kaggskolan
Kalmar
2024
Tyra
Anna
Wahlstam

”Tyramin – Du min älskade skatt och juvel här i livet. Jag är så stolt över dig. Jag är så stolt över mig och jag är så stolt över oss.
Vilken start på det här året – men en sak är säker, är det något du och jag kan så är det att resa oss och finns ny kraft igen.

Som två maskrosbarn, på vårt vis.

This too shall pass – ord som blev ”kända” genom en fantastisk person och förebild till mig, Björn Natthiko Lindeblad. Hans bok ”Jag kan ha fel” borde läsas av varenda människa. För den ödmjukheten han besatt var beundransvärd.

Historien bakom citatet ”This too shall pass” skriver Natthiko om i sin bok:

”Under en stjärnklar natt i Thailand berättade vår lärare Ajahn Jayasaro en historia som utspelade sig i Mellanöstern på 1200-talet. En persisk kung ledde då sitt rike medd legendarisk, sägenomspunnen visdom. Bland landets invånare fanns en man som verkligen ville veta vad som låg bakom kungens kloka styre. Mannen vandrade i veckor tills han nådde kungens palats, där han till slut fick sin audiens. När mannen knäböjde inför kungen frågade han: ”Vad är hemligheten bakom Ert rättvisa, lyckosamma och hyllade sätt att styra vårt land, högt ärade Kung?” Kungen tog av sig sin guldring, gav den till besökaren och sa: ”Inuti den här ringen hittar du min hemlighet.” Mannen höll upp ringens insida mot ljuset, kikade lätt, och läste sedan högt:

This too shall pass.

Inget varar. Allt är förgängligt. De dåliga nyheterna. Men även de goda.

Ur ”Jag kan ha fel” av Björn Natthiko Lindeblad

Allt vi upplever, allt vi känner, allt vi tänker, allt som händer – det kommer passera. Deljusa likväl som de mörka stunderna. Det är just därför vi ska ta vara på vartenda ögonblick, tillåta oss at njuta av de små små sakerna i livet – som ofta gör den STORA skillnaden. När vi kommer till den insikten, då och först då lever vi fullt ut.

Jag har under hela din uppväxt upprepat för dig ”Jag älskar dig för den du ÄR, inte för vad du presterar”. Tja, kanske är det därför du vågar ta ut svängarna en hel del *ha ha*.
Skämt åsido – det är verkligen det absolut viktigaste i livet. Att no mater what så finnsmammi där – och jag har verkligen välkomnat att du känt att du ändå kan ta mig för givet. För det är trots allt din rättighet, att känna dis så trygg och älskad att oavsett vad du hittar på så finns mamma där.

Jag har ju mina åsikter, men samtidigt så vet du var du har mig. Jag kommer inte alltid hålle med dig, men jag kommer alltid ÄLSKA dig, det är stor skillnad. För att inte tycka eller uttrycka sina åsikter eller känslor skapar otrygghet, och är det något jag vill skicka med dig så är det trygghet och känslan av att känna dig älskad.

Du vet vad jag tycker om betyg, de är på inget vis ett mått på visdom, smarthet eller intelligens. De är ett mått på disciplin och förmåga att lära in under en tid i livet när mycket annat snurrar runt. Och gudarna vet ju vad du haft att tampas med när du vuxit upp.

Det du bär med dig är erfarenhet, visdom och livskunskap. Jag vet att du kommer förvalta den väl och när tiden är kommen så kommer du känna och veta vad du vill ägna dig åt. Jag har pratat om IKIGAI och det hoppas jag sitter som ett plåster på ditt hjärta. Finn din passion, din glädje, din visdom, något som bidrar till en bättre värld – det kommer generera en inkomst i slutänden. Allt vi gör med hjärtat är äkta, ärligt och rent.

Så vill jag skicka med dig ett citat från Nalle Phu:
Nasse säger till Phu: ”Uggla vet så himla mycket…”
Varpå Nalle Phu funderar en stund och sedan svarar: ”Mmmmm, men han FÖRSTÅR inte så mycket…”
VET gör vi med intellektet, FÖRSTÅR gör vi med hjärtat.
så att veta handlar mer om att vilja glänsa över andra, men att ha visdom och vilja dela den med andra är något helt annat. Erfarenheter som läggs samman och skapar insikter, det är att till slut förstår och känna det inom sig. Det kan bara erfaras och ej studeras in.

Nu är det du som bestämmer riktningen framåt. Ta din tid att ställa in kompassen, ge dig själv TID att landa och känna efter vad du vill. Det kommer komma massor av frågor om vad du ska göra nu. Vila i att det kommer du veta tids nog. Släpp alla tankar på vad omgivningen kan tänkas förvänta si av dig och var framförallt ärlig mot dig själv – och jag lovar att din största supporter och påhejare kommer stå där i vått och torrt, och det är jag.

Ha roligt, skratta, var lekfull och ät livet i stora tuggor. Njut och låt hjärtat leda dig!
Jag älskar dig min juvel och livets skatt.

– Din Mamma –

Med Kärlek till Er alla – studenter, föräldrar, människor – orden är även till Er,


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.