Om att ha fått första vaccinationen mot COVID-19

V A C C I N A T I O N – en självklarhet för mig

Som transplanterad kommer jag alltid vara en ”riskis” för sjukvården.
Själv ser jag mig som en fri och frisk människa – som är innerligt TACKSAM för den fantastiska vård som vi har i vårt land. Jag är också innerligt tacksam för att alltid bli bemött på ett varmt och vänligt sätt.
Så klart har det betydelse hur JAG bemöter dem när jag kommer dit – det som kommer tillbaka handlar väldigt mycket om vad jag sänder ut till en början ❤

Jag, liksom hela vår lilla familj om tre, är listade på en privat Hälsocentral. För jag vill ha kontinuitet och trygghet när jag kommer dit. Jag vill inte träffa olika äkare som ska läsa på om min bakgrundshistoria, utan känna till vem jag är och vad jag gått igenom.

Förra veckan hade jag ett digitalt möte med min läkare från Karolinska och då kom vi även in på vaccinationen mot Covid-19. Hon bad mig ta kontakt med Hematologen här i Kalmar för att se hur planen låg till. Det gjorde jag och fick då till besked att alla vaccinationer sköts av hälsocentralerna. Ringer dem och de förklarar läget med hur vaccinationerna ska ske i olika steg.

– Det har jag full förståelde för, sa jag och undrade mest hur det ser ut framåt.
– Vi gör så att om vi får in ett återbud, eller får vaccin över en dag så har vi en lista mer personer som vi ringer till för att inget ska gå till spillo, säger sköterskan. Vill du att vi sätter upp dig på den? För vi tycker att det är sådant slöseri att slänga vaccin, eftersom man blandar till dem varje dag.

– Självklart vill jag sätta upp mig på den listan, svarar jag.
– Då ringer vi och du kan komma med kort varsel?
– Absolut, bor ju bara ett stenkast bort.

S. Å.

Jag har inte gått före någon kö.
Jag har inte fått ett vaccin som någon anna borde ha fått.
De har helt enkelt en lista på personer som kan komma snabbt och få det vaccin som de redan blandat till och inte vill slänga ut.

Note: Alla Hälsocentraler jobbar säkert olika, men så här resonerar den jag går till.
Och jag vill stoppa den här pandemin. Jag vill skydda mig och mina medmänniskor – därför vaccinerar jag mig. PUNKT.

Å de vackra blommorna..? ❤ Ja, det var dem maken kom hem med i fredags, då – när vi hade samma tanke.

Nu är jag nyfiken, för det pågår ju en het debatt…
Hur tänker ni? Vaccinera er eller inte?

Med kärlek,

7 svar på ”Om att ha fått första vaccinationen mot COVID-19”

 1. Får min andra vaccination nästa vecka. Jobbar ju hela tiden med riskgrupper, så det var bara att kavla upp ärmen. Längtar så efter en normal vardag. Bara en sådan sak som att hälsa i hand med folk som man ska presentera sig för. Känns då konstigt att bara nicka o säga hej. Tänk att bara sätta sig på ett fik, gå på restaurang, bjuda hem folk, gå på bio, storhandla, ja det mesta längtar man efter.

  1. Så skönt!
   Ja, håller med dig – det är en märklig värld vi lever i där människor går med munskydd utomhus på stan…
   Men vi håller i och håller ut så vi snart kan få en mer normaliserad tillvaro igen. Iaf till sommaren ❤

 2. Vackra Anna
  Vilken tur tu har som fick stå på listan och att det gick så fort. Inga obehagssymptom efter sprutan? Självklart tar vi sprutan men kan känna liiite oro över vad man får i kroppen. Ha det bra. Kraaam Inger

  1. Hej Inger,
   Jo, det är klart att jag känt mig lite hängig, ont i kroppen och så. Men det SKA man ju göra det är ju ett tecken på att mitt immunförsvar fungerar.
   Jag tänker faktiskt inte alls så, skulle jag göra det skulle jag bli knäpp. Det har gått igenom SÅ många instanser och det äe en HEL värld som behöver vaccinera sig, då släpps inget utan att det är väl kontrollerat.
   Som en sköterska sa som jobbar med vaccinatonsplaneringen: ”Man kan ju ställa sig frågan, vill jag bli allvarligt sjuk i Covid-19, eller få lite känningar av en spruta?”
   Jag omfamnar hellre känslan att nu har jag påbörjat vaccinationen och att det är bra, istället för att känna farhågor för att jag ska bli dålig. De känslorna gör snarare att man kommer må dåligt.
   Hade jag varit du hade jag släppt de tankarna och sett vad vaccineringen medför. Träffa barnbarn, en värld som kan återgå till mer normala förhållanden med att umgås, gå på fik och handla utan att gå världens omvägar.
   Ta hand om dig fina!
   Varma kramar Anna

   1. Vackra Anna. Tack för peppande svar. Du har ju alldeles rätt. Som vanligt. Självklart tar vi sprutan här. Kraaam Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.