Om att ha fått första vaccinationen mot COVID-19

V A C C I N A T I O N – en självklarhet för mig

Som transplanterad kommer jag alltid vara en ”riskis” för sjukvården.
Själv ser jag mig som en fri och frisk människa – som är innerligt TACKSAM för den fantastiska vård som vi har i vårt land. Jag är också innerligt tacksam för att alltid bli bemött på ett varmt och vänligt sätt.
Så klart har det betydelse hur JAG bemöter dem när jag kommer dit – det som kommer tillbaka handlar väldigt mycket om vad jag sänder ut till en början ❤

Jag, liksom hela vår lilla familj om tre, är listade på en privat Hälsocentral. För jag vill ha kontinuitet och trygghet när jag kommer dit. Jag vill inte träffa olika äkare som ska läsa på om min bakgrundshistoria, utan känna till vem jag är och vad jag gått igenom.

Förra veckan hade jag ett digitalt möte med min läkare från Karolinska och då kom vi även in på vaccinationen mot Covid-19. Hon bad mig ta kontakt med Hematologen här i Kalmar för att se hur planen låg till. Det gjorde jag och fick då till besked att alla vaccinationer sköts av hälsocentralerna. Ringer dem och de förklarar läget med hur vaccinationerna ska ske i olika steg.

– Det har jag full förståelde för, sa jag och undrade mest hur det ser ut framåt.
– Vi gör så att om vi får in ett återbud, eller får vaccin över en dag så har vi en lista mer personer som vi ringer till för att inget ska gå till spillo, säger sköterskan. Vill du att vi sätter upp dig på den? För vi tycker att det är sådant slöseri att slänga vaccin, eftersom man blandar till dem varje dag.

– Självklart vill jag sätta upp mig på den listan, svarar jag.
– Då ringer vi och du kan komma med kort varsel?
– Absolut, bor ju bara ett stenkast bort.

S. Å.

Jag har inte gått före någon kö.
Jag har inte fått ett vaccin som någon anna borde ha fått.
De har helt enkelt en lista på personer som kan komma snabbt och få det vaccin som de redan blandat till och inte vill slänga ut.

Note: Alla Hälsocentraler jobbar säkert olika, men så här resonerar den jag går till.
Och jag vill stoppa den här pandemin. Jag vill skydda mig och mina medmänniskor – därför vaccinerar jag mig. PUNKT.

Å de vackra blommorna..? ❤ Ja, det var dem maken kom hem med i fredags, då – när vi hade samma tanke.

Nu är jag nyfiken, för det pågår ju en het debatt…
Hur tänker ni? Vaccinera er eller inte?

Med kärlek,


7 svar till ”Om att ha fått första vaccinationen mot COVID-19”

 1. Profilbild för Mickan
  1. Profilbild för Anna Wahlstam
 2. Profilbild för Inger
  1. Profilbild för Anna Wahlstam
   1. Profilbild för Inger
    1. Profilbild för Anna Wahlstam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg