Om att ge lite tips på Kalmarpärlor

Fick en fråga via Instagram om jag kunde tipsa om lite bra restauranger och saker att titta på när man kommer till Kalmar.
Hade själv tänkt göra ett sådant inlägg, men nu fick jag ju en liten puff i baken 🙂

Bad
Jag skulle säga att bästa badet i Kalmar är Kalmarsundsparken. Där finns en lång pir så man kan hoppa i om man så vill. Stranden är stor och väldigt fin med både sand och gräs. Där finns toaletter och en liten glasskiosk.
Sen finns även Kattrumpan och Långviksbadet.

Glass
Bästa glassen äter man helt klart på Johannas choklad. De gör glassen själva, både gräddglass och sorbet. Och nu snackar vi glass utöver det vanliga!!! Så god.
De har dessutom ett väldigt bra koncept, man väljer storlek på bägare och får sedan blanda smaker i den. Så även om man väljer en liten kan man få två eller tre smaker, sååå bra 🙂
De har även magisk fika och så ska man självklart köpa med sig lite goda praliner med sig hem 🙂

Magasinet
Är man sugen på en fräsch sallad eller ett glas bubbel tycker jag att man ska gå till Magasinet. Där sitter man på deras uteservering och tittar på vackra Kalmar Slott precis mittöver. De spelar härlig musik och personalen är så trevliga.

”Fine dining”
Om man som vi verkligen uppskattar riktigt bra mat så tycker jag att ett besök på Slipkajen är ett måste. De lagar mat med kärlek till råvarorna och värnar om närodlat och ekologiskt.

Pizza & Kaffe
Vill man äta något lite enklare, men inte kompromissa med råvarorna kan man avnjuta en riktigt god surdegspizza på Balck.
De har även galet goda mackor och andra lite enklare rätter.
För den kaffetokige är detta ställe definitivt ett måste då han köper bönorna från Afrika och rostar kaffet själv.

Kalmar Slott & Kalmar Läns Museum
Självklart ska man ta en kik på Kalmar Slott när man kommer hit. Det är ett fantastiskt vackert slott och man kan gå olika guidade turer och få veta mer om slottet och Kalmar. Där finns även Barnens Slott med roliga aktiviteter för de små.
Just nu pågår även Van Gogh utställningen som är HELT fantastisk! Se den säger jag bara.

Gör även ett besök på Kalmar Läns Museum och den berömda Kronan utställningen.

Promenera
Det finns även fantastiskt vackra promenadstråk. Om ma utgår från centrum kan man titta på båtarna i gästhamnen. Där är även lite dans vissa kvällar för den som gillar Linedance eller bugg 🙂
Sen fortsätter man förbi slottet och går mot Stensö. Även där finns en liten båthamn med små sjöbodar… Varför inte ta med en picknick-korg och sätta sig där nånstans..? 🙂

Evenemang
Det händer även massor i Kalmar. I Evenemangskalendern hittar man allt skoj som händer den närmaste tiden 🙂
Kan bla tipsa om Musik på Larmtorget på tisdagar och torsdagar. Då spelar olika artister och det är mycket folk i liv och rörelse ute då.
Sen har vi Stadsfesten och Ironman som är riktigt stora jippon i stan 🙂

Sen har vi ju alltid Öland
Öland – ja där finns ju massor att urforska med. Vackra stränder, Paradisverkstaden, Alséns i Glömminge, Gårdby café och lanthandel, Fyrarna, Trollskogen, Byrum, Böda…
Ja, det hur mycket som helst!

Hoppas ni blev lite inspirerade och sugna på att besöka min vackra stad!
Fråga gärna så ska jag svara så gott jag bara kan 🙂

Varma kramar Anna
🤍

2 svar på ”Om att ge lite tips på Kalmarpärlor”

  1. Men åååå så många bra tips. Hoppas så att vi kommer iväg till din fina stad innan semestern är slut. Just nu är det full fokus på att försöka svalka en överhettad kropp….. Hoppas du mår bra vännen. Puss och kram Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.