Om kost del 2 och operation

L I F E S A V E R

Jag har ju lovat att skriva mer om kosten och hur jag tänker kring den.
Idag tänkte jag tipsa om det som oftast är min Lifesaver.

Ni vet de där dagarna när man är hungring som få, men lusten att laga mat är ganska obefintlig. Och för att då inte falla till föga för diverse onyttig hämtmat har jag några snabba foodlifehacks 🙂 Det här är ett av dem.

S O P P A – det är helt enkelt plättlätt att laga och svängs ihop på ca 20 minuter.
Utgå från EN ingrediens. Oftast har vi ju någon form av grönsak, rotfrukt eller liknande hemma.
Fräs lök i kokosolja, tärna ner sötpotatis, morötter eller rotselleri. Eller varför inte broccoli, sparris, grönkål, babyspenat, blomkål. Det är egentligen bara kylskåpets resurser som sätter stopp skulle jag säga. Och vi har ju massor av goda rotfrukter och grönsaker under olika säsonger.

Häll på någon form av buljong eller fond, kokosmjölk och låt sjuda tills rotfrukten eller grönsaken är mjuk. Krydda, salta och peppra efter smak, mixa med en stavmixer. Rosta några pumpafrön och klipp över någon färsk krydda – själv är jag ursvag för koriander!

Antiinflammatoriskt och närande för kropp och själ – soppa värmer även så gott nu när höstens kalla vindar drar in…

***

Idag har jag varit på läkarbesök hos min kirurg. Jag ska nu få justera mitt högra bröst! Dvs mitt “egna”. Är människan inte riktigt klok kanske någon tänker…! Det är ok, men det här är MIN kropp och jag vill känna mig bekväm med den. Det är minst en storlek i skillnad på dem och det tycker jag är jobbigt. Så det kommer antagligen att ske nu under hösten eftersom det är ett “enkelt” ingrepp.
Jag är GLAD och TACKSAM för att jag blir lyssnad till och att mina känslor och tankar kring min kropp respekteras.

***

Ha en fin kväll vänner!
Varma kramar,

2 svar på ”Om kost del 2 och operation”

  1. Vackra Anna. Självklart är det du som bestämmer. förstår att du vill gör detta. Svårt att hitta en bh annars som sitter bra. Kraaam Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.