Om att ha cyklat från fyr till fyr

Fyren Långe Jan Ottenby
Fyren Långe Jan – Ottenby Ölande

Klockan ringde tidigt och jag kände mig pigg och peppad inför dagens äventyr.
Hur uppkommer en sådan tanke och idé egentligen?
Att man vill cykla från fyr till fyr på Öland?

Galenskap tänker kanske en del….

Ja, vi har ju alla våra mål och anledningar till saker som vi gör i livet.
När det kommer till mig och Victoria så är vi båda två lite galna och har svårt för att säga nej till en utmaning. Det handlar INGENTING om att bevisa något för någon annan, det handlar enbart om vad vi kan bevisa för oss själva, och vad vi klarar av att genomföra.

Jag vid fyren Långe Jan Ottenby

Morgonen var kylig, men alldeles makalöst vacker.
Vi hoppade upp på cyklarna och trampade iväg från Långe Jan kl.09.00 lördagen
den 19 september 2020.

Helt ärligt, om någon hade sagt det för några år sedan att jag skulle göra en sådan sak, ja då hade jag nog skrattat och sagt att jag inte behöver bevisa något…
Men nu är det ju så med livet att inget är konstant eller skrivet i sten.
Min man menar att jag fått en liten försenad 40-årskris, * ha ha ha* själv tror jag snarare att det handlar om en ny slags nyfikenhet och äventyrslusta.

Victoria och jag vid start fyren Långe Jan Ottenby

Å så hon där då.
Hon som inte heller kan nobba en utmaning och säger ja utan att blinka 🙂
Vi var likt två övertaggade barn med discokänsla i kroppen. Inom oss bubblade det likt sockerdricka och vi tänkte att det vore ju coolt om vi kunde ta hela sträckan på en dag.
Och ja…. har man väl planterat den tanken i huvudet är det liksom svårt att ge upp den.

Victoria och jag under cykelturen

Till en början hade vi två följeslagare med oss på färden. Victorias äldste son och en vän till mig, Mia. En bit efter Färjestaden var det så hon och jag som fortsatte mot vårt mål.
Varje timme Live-sände vi från vårt instagramkonto @vestman_wahlstam, och dessa klipp kan du se där som IGTV-klipp.

S Y F T E T

Vi har och hade ju dessutom ett alldeles särskilt och urviktigt syfte med vår cykeltur!
Genom att vi utmanade oss själva till max, ville vi på det viset samla in pengar till Cancerfonden!!
Och hörrni. Insamlingen är inte i mål ännu, vi genomförde utmaningen, så hjälp nu oss att ge ett ordentligt bidrag till Cancerfonden.

Klicka här för att komma till insamlingen!

Fortfarande drabbas var tredje av cancer. Man befarar att det kan öka till varannan… Jag vill inte skrämmas, men nästa gång kan det vara DU. Det är realiteten i det här.
MEN.
Det vi TILLSAMMANS kan göra är att stötta forskningen så att vi vänder den trenden. Vi ser till att forskarna kan fortsätta sitt superviktiga arbete genom att donera pengar. För, forskningen bedrivs till största del av ideella medel, och utan forskning – inga nya mediciner eller behandlingar.

Vi kan även INSPIRERA till en ny livsstil. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper som vi erfarit under våra sjukdomsresor. Kanske vill just du få pepp och energi att ta hand om dig själv lite bättre?
Men lika viktigt som det är med fysisk aktivitet är det med vila och återhämtning. Och idag är en återhämtningsdag. Själv utövar jag SM i vila idag 😉

Loggopodd

Vill gärna tipsa om denna viktiga pod! Fina goa Anna har jag träffat ett par gånger. Så mycket omtanke och kärlek som ryms i denna lilla kropp! Jag har stor behållning av att lyssna på deras viktiga pod trots att jag inte är drabbad av cancer. Jag har gråtit och skrattat med tjejerna. De pratar om högt och lågt, allvar och skratt, relationer, tacksamhetsskuld och döden. I helgen antar de Cykelutmaningen, de cyklar från Ölands södra till norra udde för att samla in pengar till Cancerfonden.
/Lena -Gott för själen

Ni är många som delat och skrivit om oss och vår podd och det vi gör. Tack så hjärtinnerligt för detta. Genom att ni så generöst skriver om oss kan fler hitta till vår viktiga podd. För vi vet att den hjälper många att få en vän på vägen genom en riktigt svår tid…
Tack Lena för dina fina ord, de värmer så fantastiskt mycket ❤Och allt medan mörkret sänkte sig över det öländska landskapet trampade vi på. Kropparna värkte, men nu var vi så nära.
“Skulle det kännas som ett nederlag för dig om vi gav upp nu, frågade Victoria när vi hade knappt 4 mil kvar.
“Ja… tyvärr”, sa jag.
“Bra, då är vi på samma linje”

Och så skrattade vi gott. 🙂

Nu var det pannben och envishet allena som tog oss framåt. Benen gick på automatik och vi hade målbilden framför oss.

Fyren Långe Erik Byxelkrok

När vi nådde fram till Byxelkrok såg vi ett ljus långt långt bort.
Det var TUR att vi då inte visste att det visade sig vara ytterligare 8 kilometer…!!

Precis när vi ska svänga vänster mot fyren kommer min man i bilen. Han kör sakta bakom och lyser upp vägen för oss. Vi trampar verkligen för kung och fosterland vid det här laget. Vi kan inte hoppa av, för då kommer benen vika sig under oss.

Händer på fyren

Det var både glädje, eufori och brännande tårar när vi kom fram. Vi satte våra händer på fyren och därmed hade vi nått vårt mål!!

16 mil från fyr till fyr.
Jaaaadå, vi vet att det finns de som cyklar det på ett par timmar. Men kanske inte på helt vanliga cyklar och ryggsäckar som våra. För OSS var det här en fantastisk prestation!

Tack alla ni som peppat, skickat energi och kärlek längs med vägen ❤

Tack våra älskade makar som stöttar oss genom våra påhitt och kör genom mörkret en sen lördagskväll för att möta oss vid en fyr på Ölands norra udde… ❤

Tack fina älskade familjer som tror på oss och låter oss vara de vi är och älskar oss precis så, med galenskaper och allt ❤

Tack vänner och valda familjer för att just ni finns i våra liv ❤

T A C K ❤❤❤

Pssssss: Nytt av snitt av podden ute idag, klicka på poddbilden för att komma till podden :-) Ds.

6 svar på ”Om att ha cyklat från fyr till fyr”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.