Om att prata lite om Corona…

Bild på mig nyklippt
Nyklippt…

Fina vänner.
Jag har inte skrivit om det innan, men känner att det nu är dax att prata lite om Corona.

Nån mer än jag som är livrädd för skiten???

Pådraget vi ser nu är lärdomar efter svininfluensan tänker jag.
Många förundras över detta massiva pådrag fast vi inte är i närheten av skördade liv och människoöden orsakade av svininfluensan.
Beredskapen är hög och naturligtvis pågick ett gigantiskt efterarbete efter den pandemin.

På så vis tror jag att vi kan lugna oss något eftersom man idag har bättre beredskapsplaner i krislägen som detta.

Alla har vi någon eller några i vår närhet som är extra känsliga och som behöver mer skydd än en “normalfrisk”.
Jag är riskpatient och kommer så alltid att vara. Eftersom jag är stamcellstransplanterad kommer jag alltid vara “känsligare” och löpa större risk än gemene man.
Så ja, jag är orolig. Ja, jag tycker att det är kusligt.
Jag undviker folksamlingar och att åka kollektiva färdmedel.
Egentligen skulle jag åkt till Växjö på möte imorgon, men efter samrådan med min chef ska jag inte åka tåg i tjänsten förrän smittorisken sänks. Det känns väldigt skönt att ha det stödet.

Men jag är orolig även för min farmor som inte är så pigg. Hon är 96 år och bor på ett älsdreboende. Min man och jag hade tänkt åka ner och hälsa på henne på fredag, men tror inte att vi får det nu…

Det skrämmer mig det här. Inte bara för att jag är riskpatient, nej för hur hårt ett virus kan slå. Det kan sätta hela mänskligheten i obalans…

Så viktigt att fokusera på det vi har i livet. Lägga ner oegentligheter och elände… Men alla får inte den tankeställaren. Tyvärr. Fortfarande krigas det, fortfarande finns det orättvisor och konflikter. Så gräsligt sorgligt.

Jag är berörd å det yttersta.
Så låt oss fortsätta sprida värme och kärlek till varandra.
Vi som vill och kan.

Ta hand om Er!
Med krälek,
Anna

8 svar på ”Om att prata lite om Corona…”

 1. Har full förståelse för din rädsla! Jag är inte så orolig av att själv få det, men mina lungsjuka föräldrar gör mig orolig. Dottern hade turnering som blev inställd om några veckor och ev går hennes två resor i sommar åt fanders. Men det är ett i-landsproblem. Hälsan är det viktigaste! Klokt av dig att inte sätta dig på kollektiva transportmedel. Nu håller vi tummarna för att denna pandemi ebbar ut. / Kram

  1. Hej Mickan,
   Det förstår jag verkligen.. Det är så svårt att förhålla sig till detta, men vi får nog alla hålla lite distans och tänka på vad vi kan göra för varandra.
   Ta hand om dig och ha en fin helg!
   Varm kram Anna

 2. Så kloka tankar! Jag pendlar varje vardag till mitt arbete som gymnasielärare i handel/ekonomi med buss och tankarna finns alltid där, är någon smittad? Även eleverna tänker och pratar mycket om Corona! Kram fina Anna/ Birgittha

  1. Hej,
   Å det är verkligen så svårt.. Hur ska man veta om någon är smittad och hur stor är smittorisken på olika ställen..
   Ta hand om dig med fina du och ha en fin helg
   Varm kram Anna

 3. Hej vännen
  Jag tycker nog egentligen inte att du borde vara på jobbet över huvudtaget <3
  Själv är jag inte superrädd…jag tror inte jag skulle må sämre än en vanlig influensa…i så fall skrämmer det mig mer att JAG skulle kunna smitta någon….
  Å jag tycker absolut att alla äldre och högriskare som du ska vara extra försiktiga och inte vara bland okända människor.

  Vi ska på teater på lördag….M tyckte det känns lite obehagligt….men han ränner ju på Friskis o Svettis var och varannan dag och där är det ju ännu fler olika människor….alltså ännu högre risk….vet inte riktigt hur man ska tänka…
  Kram vännen love U…
  ps. ska svara dig på messenger i kväll <3

  1. Hej hjärtat <3
   Ja, vi får se vad som händer framöver här nu... Tycker det är riktigt jobbigt det här.
   Det och en del andra saker som skär i hjärtat. Jag undrar när medmänsklighet och människorliv ska bli viktigare än egot hos en del..?
   Skulle hälsat på farmor idag, men får inte. Hon var inlagd förra veckan och tror det liksom går åt ett håll nu...

   Puss o kram älskade hjärtat Love U 2 <3

 4. Så otroligt bra skrivet, är helt enig med dig! Jag hoppas att alla tar till sig av all info som gått ut kring Coronaviruset och följer de restriktioner som hittills getts. Och som du beskriver; värdesätta det som är viktigt i livet – hälsan och sina medmänniskor! När allt kommer omkring, och när man drabbas av svårigheter av olika slag, då vet man vad som egentligen betyder något.
  Känner med dig lite extra när du skriver om din farmor. Jag har själv en morfar som är 96. Min farbror gick även hastigt bort i förrgår, och är så glad att jag råkade ringa honom just kvällen innan detta hände. Livet alltså<3 Kramar till dig

  1. Hej fina du <3
   Å beklagar din sorg <3 Det var verkligen tråkigt att höra om din farbror.
   Ja, livet är verkligen skört.. Å det är så otroligt viktigt att förstå att värdesätta det som är viktigt på rikgit.
   Men det kommer nog alltid finnas de som inte ens berörs av en pandemi som denna... Tyvärr.
   Men vi får fokusera på de som vill, kan och förstår.
   Ta hand om dig!
   Varma kramar Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.